Sivut

perjantai 14. syyskuuta 2018

Muurla asiakastyö

Asiakas esittely:

Saimme asiakkaaksemme Muurlan. Jokainen tiimi sai yhden astiaston jota oli tarkoitus kuvata seuraavan kahden viikon aikana. Muurla on kotimainen yritys, joka on perustettu vuonna 1974. Yritys on aloittanut lasituotteiden valmistajana ja nykyäänkin lasituotteet ovat edelleen suuressa roolissa Muurlan valikoimassa. Muurla pyrkii tuottamaan tuotteensa puhtaista kotimaisista raaka-aineista. Yritys suunnittelee tuotteita itse, mutta tuotteita syntyy myös yhteistyössä ulkopuolisten suunnittelijoiden kanssa.


Muurlan vierailu ja toimeksianto

Ensimmäiseksi teimme vierailun Muurlan myymälään. Muurlassa meille ensiksi kerrottiin yleisesti Muurlasta ja sen periaatteista sekä millaisia kuvia he meiltä haluavat minkäkin astiaston suhteen. Seuraavaksi menimme tiimi kerrallaan kuulemaan tarkemmin astiastostamme, jotka arvoimme jo koululla. Meidän astiastoksemme tuli upouusi Olo-astiasto. Olo on tyylikäs ja käytännöllinen astiasto. Olo astiaston kuvilta Muurla toivoi minimalistisuutta, käytännöllisyyttä, kotoilua ja lasin muodon esille tuontia. Toiveena oli myös tuoda kuviin kesäistä tunnelmaa. Ennen Muurlaaseen menoa meillä ei ollut mitään tietoa millainen koko Olo-astiasto edes on, koska sitä ei oltu vielä edes lanseerattu. 

  Toimeksiannon jälkeen kiertelimme Muurlan myymälässä ja etsimme erilaisia kuvausrekvisiittoja. Mukaamme tarttui muutama viltti, kori ja tyyny.

 

Ajatuskartta Muurlasta ja siitä mitä tiedämme astiastosta:

Suunnittelu vaihe

Aluksi meidän oli hieman hankalaa keksiä ideoita. Oli useita erilaisia aamupala ideoita, kuten smoothie-, leipä-, mehu-, marja ja jugurtti aamupaloja. Pikkuhiljaa saimme myös drinkki ja freakshake idean. Loppujen lopuksi toteutimme drinkki, freakshake, jugurtti- ja mehuaamupalan marjojen kera. Itse etsin ideoita Pinterestistä ja samalla katsoin miten käsi näkyy kuvissa jne.

 

Ideoita pinterestistä:

 

 


 

Meidän piti keksiä kuvasarjoillemme tarina. Aluksi se oli hieman hankalaa, mutta pikkuhiljaa meille alkoi kehittymään tarinoita pariskunnasta ja heidän aamupala hetkestään, illanvietto hetkestä drinkkien kera ja freakshake hetkestä. 

Seuraavaksi piti alkaa tekemään kuvausjärjetelyjä varten luonnoksia. Itse tein yli kymmenen luonnosta, joista kuvaussuunnitelmaan valikoitui kolme.

Kuvaussuunnitelman teimme planssille. Planssi sisälsi ideakuvia, luonnoksia ja kuvatekstin.

 

Planssi:

 

Kuvaaminen:

 

Aluksi kuvaaminen tuotti hieman haastetta, sillä kameran käytön opettelemiseen meni hieman aikaa ja samalla piti kokeilla millaiset sommitelmat ja pinnat toimivat kuvissa. Huomasin, että epätasaiset pinnat tuovat lasin muodon kivasti esiin. Pikku hiljaa kameran käyttökin alkoi sujua ja loppujenlopuksi sain ihan kivojakin kuvia.

Väliarviointi:


Saimme Muurlalta välissä palautetta. Muurla oli kuviimme tyytyväisiä. Muurla piti siitä, että kuvamme olivat simppeleitä, vaikka tuotteet olivat käytössä. Meitä myös muistutettiin kuvien tarkkuudesta ja siitä, että kaikki tuotteet näkyisivät selkeinä kuvissa. Kuvat olivat käyttökelpoisia ja meiltä toivottiin myös lisäksi freakshake kuvia.

 

Jatkokehittely:

Karsimme kuvista pois epätarkat kuvat ja otimme vanhojen kuvien lisäksi freakshake kuvia.

Lopputulos:

Lähetin Muurlalle 3 kuvaa ja he ottivat niistä kaiki.

 

Kuvat:

 

 

 




Kuvien käyttösopimus:



 

Mielestäni onnistuin saamaan sellaisia kuvia mitä Muurla toivoi astiastolta, sekä noudattamaan kuvaussuunnitelmaa.

Voisin kehittää vielä kuvaamistaitoja sekä kuvankäsittelytaitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään kuulumisia ja portfolio

Kevään kuulumiset Kevään aikana olen suorittanut avoimen amkin kautta seuraavat kurssit markkinointijuridiikka 5osp ja Psykologinen joustavu...