Sivut

perjantai 25. tammikuuta 2019

Bik Bok asiakastyö- näyttö

Asiakkaan hankinta ja esittely

Kaikki alkoi siitä, kun aloimme listaamaan asiakas ehdokkaita. Miettisimme erilaisia vaihtoehtoja ja Bik Bok valikoitui ykkös ehdokkaaksi. Otimme yhteyttä Bik Bokkiin ja saimme heidät asiakkaaksemme.

Bik Bok on kansainvälinen muotiketju, jonka kohderyhmään kuuluvat nuoret naiset. Bik Bokin tuotteet ovat tyylikkäitä ja nuorekkaita. Uusia tuotteita myymälöihin saapuu jatkuvasti. Bik Bokissa myydään erilaisia vaateita ja asusteita aina arkisista juhlallisempiin. 

Esimotorola

Teimme myös esimotorolan. Alla kysymyksiä joihin mietimme tavoitteet.

Ensimmäisenä kysymyksenä oli; Mitä tavotteita on tälle projektille?
- Tavoitteksi listasimme kehittyä paremmaksi sommittelijaksi, oppia paremmin kameran tekniikkaa, asiakkaan ohjeiden ja toiveiden noudattaminen ja saamaan hyviä kuvia.

Toisena kysymyksenä oli; Mitä hyötyä on asiakkaalle?
-Hyödyiksi listasimme asiakas saa ilmaisia kuvia käyttöönsä, saa uusia ideoita ja näkökulmia, saa näkyvyyttä ja laadukkaita kuvia instagramiin ja facebookkiin.

Kolmantena kysymyksenä oli; Mitä opin?
-Oppimis tavoitteiksi muodostuivat kamera tekniikka, oppiminen paremmaksi sommitteliaksi, ottamaan hyviä kuvia ja valitsemaan hyvät taustat ja kuvaus lokaatiot.

Viimeisenä kysymyksenä oli; Mitä osaamista tämä vaatii tiimiltäni/minulta?
 - Tiimiltämme tarvitaan yhteistyötä, sekä ohjeiden ja tavoitteiden noudattamista, hyviä ideoita, intoa ja inspiraatiota, hyvien kuvauslokaatioiden etsimistä ja kameran käyttöä.



Suunnittelu

Ensiksi etsin ideoita Pinterestistä. Ja aloin miettimään teemaa.
Teema ideoina minulla oli:
-festari asut
-iltapuistossa ystävien kanssa
-juhliin meneminen
-elokuviin meno
-piknik
-arki aamu
-kahville meno
-aurinkoisen päivän kävely
-kävely kaupungilla
- ja kesäinen päivä ystävien kanssa

Aiheeksi valikoitui kesäinen päivä ystävien kanssa. Seuraavaksi aloin miettimään tarinaa. Tarinassani on tyttö, joka viettää tavallista kesäpäivää ystäviensä kanssa. He käyvät kävelyllä auringon paisteessa ja pitävät hauskaa yhdessä.

Paljoakaan rekvisiittaa emme tarvinneet. Kotoa otin muutaman henkarin ja niillä muutamia kuvia.

Aloin myös miettimään kuvauspaikkoja. Halusin ottaa myös ulkokuvia, joka oli vaikeaa, sillä sää ei aina sopinut siihen. Kiertelin myös ympäri koulua ja löysin punaisen seinän jota vasten otin pari kuvaa, ne eivät kumminkaan onnistuneet. Koitin ottaa kuvia eri puolilla koulua ja samalla minulle alkoi hahmottumaan missä saisin hyviä kuvia ja missä en.

Alla on planssille tehty kuvaussuunnitelma, jossa on luonnoksia ja fiiliskuvia.


Aikataulu

Aluksi aikataulumme tuntui todella tiukalta, mutta vaikka aikatauluumme tulikin muutoksia matkan varrella, saimme kuvat kuvattua.

maanantai 23.4
Haimme Bik Bokista ensimmäiset vaatelainat. Aloin etsimään inspiraatiota Pinterististä..

keskiviikko 25.4
Tein kuvaussuunnitelman ja lähetin sen Bik Bokille.

perjantai 27.5
Otin ensimmäiset kuvat ja iltapäivällä palautimme tuotelainat Bik bokille. Muutamista kuvista tuli ihan hyviä.

torstai 3.5
Haimme uudet tuotelainat Bik bokilta ja aloin miettimään mitä kuvaisin iltapäivällä, kun kaverini ja siskoni tulivat kuvattavaksi. Kuvauksista tuli muutamia hyviä kuvia.

perjantai 4.5
Otin muutamia asu kuvia, mutta ne eivät onnistuneet.

maanantai 7.5
Otin asukuvia, muutama niistä onnistui.

keskiviikko 9.5
Tänään olen vain käsitellyt kuvia ja valinnut mitä kuvista tarjoan bikbokille. Teimme myös  kuvien käyttösopimuksen. Iltapäivällä veimme Bik bokkiin tuotelainat, luovutimme kuvat sekä allekirjoitimme kuvien käyttösopimuksen.




Väliarviointi

Väliarvioinnin saimme puhelimitse. Kuvamme olivat Bik bokin mielestä hyviä ja ammattimaisia. Bik bok piti väreistä ja valaistuksista.

Kameratekniikka

Näyttöön kuului myös kameratekniikan osaaminen:

Kapea syväterävyys- Kun kamerassa on käytössä kapea syväterävyys vain jokin osa kuvasta on tarkka. Silloin kuin käytetään kapeaa syväterävyyttä aukko on suuri ja F arvo on pieni.

Laaja syväterävyys- Kun kamerassa on käytössä laaja syväterävyys suuri osa kuvasta on tarkka. Tällöin aukko on pieni ja F arvo on suuri.

Suljin aika- on se aika kuinka kauan valoa pääsee aukosta kennollo. Jalustan käyttöä suositellaan, kun suljinluku on pienempi kuin 50.

Iso arvo- Kun iso arvo on 100-800 kuva on eheämpi. Kun taas silloin kuin iso arvo on suuri (3200) kuvasta tulee rakeinen.

Kuvaaminen

Kuvaaminen onnistui hyvin. Aluksi otin testikuvia. Otin kuvia studiolamppujen valon, sekä luonnonvalon avulla. Lunnonvalolla otetuista kuvista pidin itse enemmä, sillä silloin varjot eivät olleet niin vahvoja kun taas studiolamppujen valolla kuvissa varjot erottuivat selkeämmin. Kävin myös ottamassa kuvia ympäri koulua etsien hyviä kuvaus paikkoja. Useat paikat karsiutuivat pois vaihtoehdoista liian runsaan taustan takia. Parhaat paikat kuvata oli mielestäni eräs käytävä ja hissi.

Valitut kuvat

Kuvien valitseminen oli hieman hankalaa, sillä olin useampaan kuvaan tyytyväinen. Näihin seitsemään päädyin kumminkin ja Bik bok otti niistä kaikki käyttöönsä.










Bik Bokin palaute

Bik Bok lähetti meille jälkikäteen kirjallisen palautteen sähköpostitse. Sain tällaista palautetta:
- Todella hyvä idea kuvata tuotteista ns. kaverin kanssa, näin tulee selkeästi esille settiajattelu
- Makeita taustaideoita ja hyviä toteutuksia kokonaisuuksina
- Kiva että yksi kuvista oli vain tuotekuvaus, mutta siinä oli asusteita mukana
- Kuvissa hyvät valoitukset ja värit
- Kannustaisin tutkimaan hieman enemmän myös vaihtoehtoisia kuvakulmia 

Jälkimotorola

Aikataulutus, suunnitelmien teko sekä kuvaaminen meni tiimimme mielestä hyvin. Huonosti meni se ettemme ehkä tehneet koko ajan niin ahkerasti kuin olisimme voineet. Opimme, että hyvän suunnitelman tekeminen on kannattavaa ja käyttämään kameraa paremmin. Jatkossa pyrimme tekemään ahkerammin töitä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään kuulumisia ja portfolio

Kevään kuulumiset Kevään aikana olen suorittanut avoimen amkin kautta seuraavat kurssit markkinointijuridiikka 5osp ja Psykologinen joustavu...