Sivut

keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Hakukone optimointi

Hakukone optimointi


Hakukone optimointi

Hakukone optimointi on some näkyvyyden kannalta tärkeää sillä, oikein hakukone optimoitu julkaisu kerää paremmin katsojia. Some on iso-osa nyky kulttuuria ja siellä on jokaisen mahdollisuus vaikuttaa ja luoda henkilöbrändi. Sekä tuoda itsensä nähdyksi ja kuuluksi hakukone optimoinnin avulla.

Avainsana

Teksteissä tulee olla jokin avainsana, joka toistuu tekstissä useampaan otteeseen. Avainsanaa ei saa taivuttaa tekstissä, koska Google ei osaa muuten lukea avainsanaa. Google käyttää englantia pohjana, jossa ei ole pahemmin tavutuksia. Avainsanaa olisi hyvä käyttää n. 5 kertaa. Avainsanaa voi käyttää esimerkiksi otsikoissa, kuvateksteissä ja listoissa.

Avainsana tulee miettiä Googlen kannalta

Avainsanaa miettiessä on hyvä pohtia mitä hakusanaa itse käyttäisit, jos etsisit kyseisestä aiheesta tietoa. Esimerkiksi jos haluat löytää ohjeen maton pesuun luultavasti etsisit ennemmin hakusanalla Maton pesu kuin esimerkiksi Maton pesun salaiset ohjeet sanasta sanaan. 

Otsikot

  • H1 on pääotsikko, eli koko sivun otsikko.
  • H2 otsikot ovat pääotsikoita, jotka jakavat sivun osiin, joilla on omat otsikot.
  • H3 otsikot ovat alemman tason alaotsikoita, jotka jakavat osat vielä pienempiin osiin.

Millainen on hyvä otsikko?

Otsikossa tulee tulla ilmi mitä teksti käsittelee, sekä olisi hyvä käyttää avainsanaa, ainakin jossakin otsikossa. Otsikkoa kannattaa myös miettiä samalla tavalla kuin avainsanaa, että millä sanoilla hakisit kyseistä asiaa. 

Aloituskappale

Aloituskappaleen avulla saadaan lukia kiinnostumaan tekstistä ja sen pohjalta lukia päättää jatkaako lukemista loppuun asti vai ei. Avainsanaa tulisi käyttää aloituskappaleen jollakin ekalla 3:mesta rivistä.

Tiedostojen nimeäminen

Sitä ei aina tajuakaan, kuinka tärkeää onkaan tiedostojen nimeäminen. Helposti nimeää tiedostot vain tyylillä kuva1, kuva 2, kuva3 jne... Todellisuudessa hakukone optimointiin vaikuttaa tiedostojen nimetkin, sillä Google huomioi myös ne.

Kuvatekstit 

Kuviin on tärkeää lisätä kuvatekstit, jotka tukevat hakukonetta. Tässäkin tapauksessa avainsanan käyttö on hyvä vaihtoehto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään kuulumisia ja portfolio

Kevään kuulumiset Kevään aikana olen suorittanut avoimen amkin kautta seuraavat kurssit markkinointijuridiikka 5osp ja Psykologinen joustavu...