Sivut

torstai 15. maaliskuuta 2018

Tilan stailaaminen

Tehtävänä oli lukea Helsingin sanomien artikkeli Stailattu koti myy. Artikkelin lukemisen jälkeen tehtävänä oli ottaa kuva jostakin kohtaa kotia ennen ja sen jälkeen ottaa kuva samasta kohdasta stailattuna. 

 Artikkelissa kerrottiin uudesta myyntitekniikasta, jossa kiinteistövälitysyhtiöt stailaavat tavallistenihmisten asuntoja myyntiä varten. Asunnoista on tarkoitus tehdä myyviä. Stailaaja tekee sisustussuunnitelman myyntiä varten ja katsoo samalla voidaanko asuntoa vielä selkeyttää. Joissakin asunnoissa tavaroita joudutaan lisäämään kuin taas toisessa vähentämään. Näin jokaisesta myytävästä asunnosta saadaan toimivan näköinen.
 Tämä trendi on kopioitu ruotsista. Suomessa asuntojen stailaamista tekevät esimerkiksi Tilava ja Roof Group. Pisimmälle tämän trendin on kumminkin Bo LKV. Bolla on parinsadan neliön edestä kalusteita ja sisustustavaraa ja useita omia stailaajia. 
 Nuorempi väestö on nykyään kiinnostuneet enemmän sosiaalisesta mediasta, joten lehti-ilmoituksien asunnot eivät enää myy. Tämän takia on tärkeää stailata ja kuvata myytävä asunto huolellisesti. 
 Asunto kannattaa stailata mahdollisimman neutraalisti silloin se myös kiinnostaa mahdollisimman monia. Kaikki turha on syytä laittaa kaappiin ja valon päästäminen sisään asuntoon on vain plussaa. 

Tässä on ennen ja jälkeen kuvat stailaamastani tilasta:


Ylhäällä on kuvat tilasta ennen stailaamista. Kuvissa on vain vähän valoa ja paljon kaikkia ylimääräisiä esineitä, jotka vaikuttavat kuvan tunnelmaan.



Yllä olevat kuvat ovat stailauksen jälkeisiä kuvia. Kuvista poistin kaikki turhat esineet ja sommittelin pöydälle jäävät esineet uudelleen. Lisäsin myös valoa ja sytytin kynttilät, joiden avulla kuviin tuli omanlainen kodikkuus ja pehmeys. Kuvien ilme muuttui täysin, vaikka en käyttänyt paljoakaan aikaa stailaamiseen vaan tein pieniä muutoksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään kuulumisia ja portfolio

Kevään kuulumiset Kevään aikana olen suorittanut avoimen amkin kautta seuraavat kurssit markkinointijuridiikka 5osp ja Psykologinen joustavu...