Sivut

maanantai 20. huhtikuuta 2020

Asiakkaan hankinta

Asiakkaan hankinta

Asiakkaan hankinta voi vaikuttaa hyvin yksinkertaiselta. Siihen liittyy useita pieniä seikkoja, jotka on hyvä ottaa huomioon. Tässä postauksessa käsittelen miten voit hankkia asiakkaan.

Oma verkostosi

On tärkeää kartoittaa oma verkosto ja miettiä löytyykö sieltä itselleen asiakasta. Oma verkostosi voi olla laajempi mitä luulit. Omaa verkostoa miettiessä kannattaa tehdä ajatuskartta tai lista, sillä sen avulla on helpompi hahmottaa oma verkosto. Tässä esimerkki omasta verkostosta.
Ajastuskartta asiakkaan hankita proseissia helpottamaan.

Hissipuhe

Hissipuhe on eräänlainen myyntipuhe joka on lyhyt ja ytimekäs. Sen avulla ilmaistaan asia ja saadaan asiakas kiinnostumaan, sillä se on ensiaskel kohti asiakkuutta. Hissipuheessa on tultava ilmi mitä tarjoat asiakkaalle ja luoda tarve. 

Asiakasta lähestyminen

On hyvä miettiä miten ja missä lähestyt asiakasta. Kaveria tai sukulaista on helppo lähestyä ei niin muodollisesti, kun taas jotain ei niin tuttua ehkä kannattaa lähestyä hieman muodollisemmin. Nykyään on moni tapoja lähestyä voit soittaa, laittaa sähköpostia, ottaa yhteyttä sosiaalisessamediassa tai mennä ihan paikanpäälle.

Somessa on voimaa

Nykyään myös some eli sosiaalinenmedia on hyvä paikka etsiä asiakkaita. Esimerkiksi facebookissa on monia erilaisia ryhmiä, joista varmasti löytyy potentiaalisia asiakkaita. Somessa myös asia leviää nopeasti, kun markkinoi itseään oikein. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään kuulumisia ja portfolio

Kevään kuulumiset Kevään aikana olen suorittanut avoimen amkin kautta seuraavat kurssit markkinointijuridiikka 5osp ja Psykologinen joustavu...